Coaching

Individueel

Aandacht voor wat jij nodig hebt

“Weer alle energie om de uitdagingen in jouw werk en leven aan te kunnen.”

Coaching

Mensen zijn zeer verschillend en reageren op zeer uiteenlopende wijze op stress. Een coachtraject is daarom altijd maatwerk.

Het resultaat van een coachingstraject is dat je inzicht krijgt in je eigen ‘stressbronnen’ alsook waarom en hoe je hierop reageert. Ook ben je beter in staat om je eigen veerkracht te herstellen en te vergroten. Zo beschikt je weer over positieve energie om de uitdagingen zowel in de privésfeer alsook in het werk aan te kunnen. Je leert om hierin persoonlijk leiderschap en eigenaarschap op te nemen.

In een intakegesprek worden de coachvragen en -doelstellingen helder en concreet. We maken afspraken over hoe we naar een duurzaam resultaat werken. Ik maak een voorstel met het aantal sessies dat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen.   

Door vooral veel te luisteren, gericht vragen te stellen en mogelijk wat opdrachten en huiswerk mee te geven, probeer ik om inzicht te geven in de verschillende processen die druk uitoefenen en om stressbronnen te herkennen. Dit kan gaan over :

  • je eigen gedrag, denkpatronen en overtuigingen,
  • hoe je prioriteiten stelt
  • (levens)gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden,
  • werkdruk,
  • druk in de privésfeer
  • onvoldoende kunnen afschakelen en ontspannen,
  • communicatie en/of samenwerkingsproblemen,

Na dit verkregen inzicht, zoeken we samen naar manieren om de mentale veerkracht te vergroten en onderzoeken over welke ‘energiebronnen’  jij beschikt. Deze zijn natuurlijk heel persoonlijk en voor iedereen anders. Ook leer je welk gedrag, gedachtes en patronen meer effectief zijn in stresssituaties en welke absoluut niet.

 

Situaties kunnen niet altijd veranderd worden, maar de manier hoe men daar mee omgaat wel.