Viviane Coun

Coaching & Training

Versterken van mentale veerkracht op de werkvloer

Hallo, ik ben Viviane. Mijn drijfveer is mijn interesse in mensen, hun wel-‘zijn’ en hun ontwikkeling gecombineerd met een focus op het resultaat en kwaliteit.

Mijn verhaal

Mijn drijfveer is mijn interesse in mensen, hun wel-‘zijn’ en hun ontwikkeling gecombineerd met een focus op het resultaat en kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat veerkrachtige en gelukkige mensen in een positieve werkomgeving een substantiële bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat, ook op de werkvloer.

Na mijn studie psychologie en een klein aantal jaren in de jeugdhulpverlening, ben ik in het HR vak gestapt. Als HR professional heb ik gedurende de afgelopen 25 jaar heel veel facetten van het HR werkveld leren kennen. Ik heb diverse HR rollen vervuld op operationeel alsook op meer strategisch-tactisch niveau en heb voor zeer diverse afdelingen gewerkt in een groot en internationaal opererend productiebedrijf.  Naast een zeer uitgebreide HR kennis, heb ik ook veel geleerd over organisatie-vraagstukken.  Mijn grootste werkplezier en voldoening vond ik in het rechtstreekse contact met mensen en met teams. Ik krijg de meeste energie van het bespreekbaar maken van problemen,  het mogelijk maken van ontwikkelingen, het voeren van  coach- en begeleidende gesprekken, het voeren van moeilijke gesprekken waarbij tact en diplomatie aan de orde zijn, het opzetten en uitvoeren van trainingen.

Van het 100 % HR werk heb ik inmiddels afscheid genomen, maar ik neem deze rijke ervaring uiteraard mee. Opgeleid in de “soft skills” en gevormd in een zakelijke omgeving breng ik beide gebieden bij elkaar als stress- en burnout-coach / trainer / HR adviseur en -projectleider .

Naast dit brede pakket ben ik ook nog opgeleid tot yogadocente. Yoga als bewegingsleer is een  instrument om meer te aarden en lichaamsbewust te worden. Het heeft voor mij niets zweverigs. Het helpt om zowel lichaam en daardoor ook geest soepel te krijgen, daar waar stress beiden vastzet. Aandacht  voor je eigen ademhaling is de meest eenvoudig toepasbare vorm van ontspanning die je daarbij ook nog ten allen tijde beschikbaar hebt.

Het is mijn ambitie om leidinggevenden en medewerkers  -van welk werkniveau en organisatie-onderdeel  dan ook- te begeleiden en te ontwikkelen in hun rol met alle uitdagingen die daarbij horen. Door aandacht voor de kwaliteit van leiderschap, vitaliteit en mentale veerkracht wil ik mijn steentje bijdragen aan een positieve drive op individueel en team niveau. Mijn  gedegen kennis en werkervaring zet ik hiervoor volledig in maar ook mijn enthousiasme, empathie en authenticiteit.

Naast mijn zelfstandige praktijk ben ik ook verbonden als coach/trainer aan :

 Voor een volledig beeld van mijn professionele loopbaan en opleidingen verwijs ik naar mijn LinkedInprofiel.